Handtekeningenspel

Scouting St. Christoffel

Handtekeningenspel

Soort Spel
Kennismakingsspel.
Leeftijdsgroep
15 jaar en ouder.
Voorbereidingstijd
Enquêteformulieren maken.
Duur van het spel
20 minuten korter bij kleine groep.
Wat heb ik nodig
Pennen en papier voor iedere deelnemer.

Voorbereiding

Maak een enquêteformulier met vragen zoals:

welke scout heeft er geen fiets?

draagt iemand contactlenzen?

wie is er enig kind?

is iemand enig kind?

wie werkt er in de bouw?

Probeer de vragen zo te maken dat elke vraag maar op een klein aantal mensen gaat. De vraag “wie heeft er een zwemdiploma” is dus geen geschikte vraag, omdat bijna iedereen dat heeft. “Wie heeft er geen zwemdiploma” is een veel interessantere vraag.

Het spel

Iedere deelnemer krijgt een pen en een enquêteformulier. Ze krijgen de opdracht om in 20 minuten tijd zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen van anderen bij de uitspraken die op het papier staan.

Aan het eind van het spel maak je de score bekend door te kijken wie de minste en wie de meeste handtekeningen heeft verzameld.

Het spel blijkt dan pas geen winnaar en geen verliezer te hebben, want diegene met de meeste handtekeningen heeft die nou zo zijn best gedaan? Of heeft hij zo weinig interesse in zijn mede-scouts.

Diegene die zo weinig handtekeningen heeft, heeft die nou zo slecht zijn best gedaan, of is hij in zijn mede-scouts nu juist enorm geïnteresseerd?

Variatie

Een variant op het spel is het omgekeerde: verzamel van tevoren van alle deelnemers twee of drie bijzondere kenmerken en zet deze in een lijst.

Geef vervolgens iedere deelnemer een kopietje van deze lijst en laat ze uitzoeken welk persoon er bij die twee of drie kenmerken hoort.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *