Nacht smokkelspel

Scouting St. Christoffel

Nacht smokkelspel

Waarom / doel van de activiteit

Zo veel mogelijk glimmende dingen (bijv CD’s) smokkelen.

Beschrijving van de activiteit

Het spel:
De kinderen moeten met een cd in hun hand door het bos/dorp langs de douane (leiding/explorers/roverscouts) naar een afgesproken smokkelplek lopen. Ze moeten zo veel mogelijk cd’s smokkelen. Als de douane met een zaklamp op hun cd schijnt zijn de kinderen gesnapt en moeten ze hun cd inleveren en terug naar het startpunt om een nieuwe cd te halen.

Als de kinderen meer cd’s naar de smokkelplek brengen dan dat er door de douane onderschept worden, hebben de kinderen gewonnen.

Voorbereidingstijd

Het verzamelen van de oude cd’s hoeft niet heel veel tijd te vergen. Vraag anders alle kinderen een aantal oude cd’s mee te nemen.

Benodigd materiaal

Zaklampen

cd’s (of ander licht weerkaatsend materiaal)

Algemene tips

In het bos is dat gaaf, maar in een woonwijk dat kan natuurlijk ook.
Het nadeel van een woonwijk is echter wel dat je makkelijk zichtbaar bent en daardoor ook makkelijker gepakt kunt worden.
Zit je in een bosrijke omgeving heb je hier dus een heel stuk minder last van wat het spel meteen ook spannender maakt.

Verdeling de kinderen zijn de smokkelaars en de leiding,explorers,roverscouts zijn de politie dat is leuk voor de band tussen de kinderen en de leiding/explorers/roverscouts. Het is voor de leiding ook altijd veel leuker om mee te doen, maar dit spel met alleen kinderen spelen kan natuurlijk ook.

Verander het thema van het spel, bijvoorbeeld: van de douane naar bijvoorbeeld monsters,piraten, maffiabazen enzovoorts.

Veiligheid

Zoek een plek waar niet al te veel verkeer is en waar je het overzicht kunt houden.

Zorg ervoor dat kinderen zich niet kunnen bezeren aan zaken die in het donker niet zichtbaar zijn. Hierbij moet je denken aan takken, struiken, borden enzovoort.

Zorg ervoor dat kinderen tijdens het rennen niet ergens achter kunnen blijven haken.

Zie ook diamantensmokkel

Zie ook douanespel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *