Geld inzamel-smokkelspel

Scouting St. Christoffel

Geld inzamel-smokkelspel

Waarom en wat is het doel van de activiteit.

Welpen leren wat er nu precies gebeurt met het geld wat zij ophalen met hun inzamel actie. Deze activiteit kun je gebruiken om in te gaan op het vierde millenniumdoel (het terugdringen van kindersterfte) en het goede doel van Serious Request 2012 (het terugdringen babysterfte).

Beschrijving van de activiteit.

Door acties te doen verdien je geld voor het goede doel, maar wat gebeurt er nu eigenlijk met het geld. Nadat wij het aan het rode kruis hebben gegeven?

Bij de eerste post (‘het clubhuis’ kijk op het plaatje) maken/krijgen/zoeken de kinderen iets (bijvoorbeeld waxinelichtjes wat verstopt is in een afgezet stuk bos) wat ze gaan verkopen bij ‘de huizen’ (dat zijn één of meerdere posten waar ze hun waar kunnen verkopen voor meer of minder geld).

Het geld wat ze verdiend hebben brengen ze zelf naar ‘Afrika’, waar een geldmeter staat en ze hulp voor in Afrika kunnen kopen. Onderweg naar Afrika kunnen de kinderen getikt worden door struikrovers. Ben je getikt? Dan ben je je geld kwijt en begin je opnieuw.

De welpen werken in groepjes en mogen zelf weten of ze eerst gaan sparen voor iets groots, of het geld direct uitgeven aan bijvoorbeeld voorlichting voor moeders of onderzoek van baby’s.

Voorbereidingstijd

De voorbereiding duurt een half uur. Je moet geldkaartjes hebben en iets wat de kinderen kunnen maken/zoeken en vervolgens verkopen.

Benodigd materiaal

-Verkoopwaar (bijvoorbeeld waxinelichtjes/kaarsen/chocolade enzovoort)

-Speelveld

-Geldkaartjes

 

Kortom dit spel is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Zo leren de kinderen wat Serieus Request doet met het  ingezamelde geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *