Scouting is voor iedereen, dus ook voor kinderen/jongeren met een beperking. Om de ontwikkeling van elk kind goed tot zijn recht te laten komen, hebben wij hiervoor een passend aanbod voor verschillende leeftijden en beperkingen. Onder andere sport & spel komen aan bod, en uiteraard worden er kampen georganiseerd.

Het gemotiveerde team van leidinggevenden heeft zich gespecialiseerd in het samenwerken met deze kinderen. Doordat onze Blauwe Vogelgroep al ruim 15 jaar bestaat, zijn wij de één van de meest ervaren scoutinggroepen in Twente en omstreken omtrent kinderen met een beperking.

De Blauwe Vogels draaien één keer in de drie weken op zaterdag van 11:30 uur tot 15:30 uur. Bij deze speltak behoren kinderen in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar. In de praktijk komt het voor dat kinderen met een lager cognitief ontwikkelingsniveau en hogere leeftijd in deze groep blijven. Hier wordt in samenwerking met ouders, leiding en kind naar gekeken.

Naast sport spel komen ook bijvoorbeeld expressie (knutselen/handvaardigheid) en koken aanbod. Het zomerkamp is, net als bij de andere speltakken, het hoogtepunt van het scoutingjaar.

Ben je benieuwd naar de Blauwe Vogels?

Ik wil proefdraaien!
Foto_speltak
Dennis Haak

Teamleider

Dennis Haak

kwalificatie_teken kwalificatie_teken
Alysha Hubers

Leiding

Alysha Hubers

Monique Hubers

Leiding

Monique Hubers

Clementine van der Pluijm

Leiding

Clementine van der Pluijm

kwalificatie_teken