De Zwarte Wolven is een speltak speciaal voor kinderen van 10 tot 15 jaar oud met een sociale beperking (bijvoorbeeld ASS). De speltak is kleinschalig en heeft ervaren leiding die weten waar de behoeftes liggen bij dit soort kinderen. Hierdoor is deze speltak laagdrempeliger voor deze kinderen dan de reguliere speltakken.

De Zwarte Wolven draaien op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.

Achtergrond van De Zwarte Wolven
De speltak De Zwarte Wolven is in september 2017 begonnen als onderdeel van Project LEF, een samenwerkingsverband tussen gemeente Hengelo, Wijkracht, jeugdzorgorganisatie Outdoor Care en onze scoutinggroep. Het project heeft als doel om kinderen die intensievere begeleiding nodig hebben een plaats te bieden bij, in dit geval, ons als scoutinggroep.

Om onze leiding uit te kunnen rusten met de juiste vaardigheden om met deze doelgroep om te kunnen gaan, heeft de jeugdzorgorganisatie Outdoor Care ongeveer anderhalf jaar meegelopen bij de speltak. Uiteindelijk is het zo goed gegaan dat we sinds januari 2019 zelfstandig draaien. Nog steeds hebben wij als scoutinggroep regelmatig contact met Outdoor Care.

Wijkracht is ook een belangrijke partner van ons. Wijkracht het als maatschappelijke organisatie veel contact met gezinnen die te maken hebben met bijvoorbeeld een kind met ASS. Wijkracht verwijst vaak kinderen door naar onze speltak en voert intakegesprekken met ouders/verzorgers om zo te kunnen vastleggen wat de bijvoorbeeld de handvatten zijn voor de leiding.

Ben je benieuwd naar de ​De Zwarte Wolven? Neem dan contact op met bram.onrust@stchristoffel.nl

Ik wil proefdraaien!
Foto_speltak
Bram Onrust

Teamleider

Bram Onrust

kwalificatie_teken kwalificatie_teken kwalificatie_teken
Lisanne Schoneveld

Leiding

Lisanne Schoneveld

Yvonne van Meegdenburg

Leiding

Yvonne van Meegdenburg

kwalificatie_teken
Alfred van der Pluijm

Leiding

Alfred van der Pluijm

kwalificatie_teken kwalificatie_teken kwalificatie_teken
Tom Lucassen

Leiding

Tom Lucassen

Maurice Kamp

Leiding

Maurice Kamp

kwalificatie_teken