Scouts zijn avontuurlijke jongens en meisjes van 11 t/m 15 jaar. Ze hebben hun opkomst elke vrijdag van 18:30 uur tot 20:30 uur. De scouts houden zich voornamelijk bezig met het leren van scoutingtechnieken, dit zijn bijvoorbeeld: hike/dropping, pionieren en het leren omgaan met een bijl of boomzaag. Ook komt er sport, spel aan bod en gaan de Scouts minimaal twee keer per jaar op kamp.

Bij deze jeugdleden staat de ontwikkeling van het kind voorop. Zo leren ze om zelfstandig bezig te zijn, maar ook om in teamverband te kunnen werken. Door dit te stimuleren leren ze zichzelf en anderen te respecteren, wat een gezellige sfeer ten goede komt. Daarbij is het streven: iedereen is gelijk!

Doordat we bij de scouts met patrouilles werken creëren wij, naast het werken in teamverband, ook een competitieve uitdaging. Dit komt tot zijn recht tijdens opkomsten en kampen, waarbij aan de ene kant gezorgd wordt voor onderlinge strijd met de andere patrouilles en onderling juist samenwerking. Voor een goede ondersteuning aan jongere leden, wijst de leiding in elke patrouille een PL (patrouille leider) en APL (assistent patrouille leider) aan. Dit zijn voornamelijk de oudere leden binnen de scouts waarbij ze worden voorbereidt voor de volgende speltak, de Sherrows.

Kortom ‘Scout zijn’ is niet alleen avontuurlijk en uitdagend, maar bovenal supergezellig!

Ben je benieuwd naar de Scouts? Neem dan contact op met robin.wanders@stchristoffel.nl

Ik wil proefdraaien!
Foto_speltak
Robin Wanders

Teamleider

Robin Wanders

kwalificatie_teken kwalificatie_teken kwalificatie_teken kwalificatie_teken
Dennis Haak

Leiding

Dennis Haak

kwalificatie_teken kwalificatie_teken
Alessandro Lok

Leiding

Alessandro Lok

kwalificatie_teken
Liandra Jansink

Leiding

Liandra Jansink

Michael Cress

Leiding

Michael Cress